Svakodnevno izlaganje sunčevim zrakama koža pamti i lice počinje pokazivati znake starenja.

Ako ne štitite kožu od sunca, sve ostalo pada u vodu – nijedan preparat ni postupak neće popraviti štetu. Odgovarajuća UV zaštita je osnova za očuvanje zdravlja i mladenačkog izgleda kože. Za nastanak oštećenja uzrokovanih štetnim ultraljubičastim zračenjem potrebno je puno manje nego što mislite.

Svakodnevno izlaganje sunčevim zrakama, ma koliko ono bilo kratko, s vremenom koža pamti i lice počinje pokazivati znakove starenja. Formule modernih preparata sa zaštitnim faktorom toliko su ugodne na koži da ih uopće nećete osjetiti. Dakle, koristite kremu za zaštitu od sunca baš svaki dan (i zimi), bez izuzetka!

Jeste li znali da ćete na strani lica koja nije dominantna upotrijebiti manje preparata (na primjer, na lijevoj strani manje ako ste dešnjak)? Naravno, za optimalnu zaštitu od sunca potrebno je ravnomjerno utrljati kremu na kožu cijelog lica.

Prilikom nanošenja proizvoda za zaštitu kože od sunca posebnu pažnju treba obratiti na nos, uši, kapke, ruke, dekolte, neobrasle dijelove vlasišta, te usne, a često se zaboravljaju i mjesta na rubovima odjeće. Usne su najosjetljivije zato što ne mogu stvoriti vlastitu zaštitu, te je za njih posebno važna krema ili sjajilo s visokim zaštitnim faktorom.

Kako biste izbjegli iritacije oka, preparat sa zaštitnim faktorom nemojte utrljavati u kožu kapaka, već utapkajte nekoliko kapi kreme duž jagodične, sljepoočne i orbitalne kosti. Također, za ovo osjetljivo područje možete koristiti namjenske proizvode s blagom formulom.

Događa se da žene ne stavljaju dovoljno tekućeg pudera ili ga ne nanose ravnomjerno na cijelo lice, pa ne dobivaju maksimalnu UV zaštitu navedenu na pakiranju. Ako vam se dodatni sloj šminke čini kao višak, onda je BB krema najbolje rješenje. Nanosimo je obilnije nego što bismo to činili s tekućim puderom, a pritom su i višestruko korisne – prekrivaju nedostatke, pružaju zaštitu od sunca i njeguju kožu. Ipak, za svaki slučaj, ispod BB kreme dobro je nanijeti i kremu s visokim zaštitnim faktorom.

KOMENTARI:
Loading...