Nevjerovatno je koliko toga možete saznati o osobi samo promatrajući rukopis.

Kao i govor tijela, rukopis govori mnogo o vašem karakteru ali takođe može i nagovjestiti ozbiljne zdravstvene probleme.

Bright Side donosi najdominantnije karakteristike kaligrafije koje definišu vašu osobnost/karakter.

Veličina je bitna

Kada analizirate rukopis, veličina je krucijalna. Ako pišete krupnim slovima, vi ste ekstrovert. Volite izlaziti, imate smopouzdanja, i vrlo lako uspotavljate kontakt sa drugim ljudima. Nije vam strano biti u centru pažnje. Ako pišete sićušnim slovima, vrlo vjerovatno ste introvertan karakter. Fokusirani ste, brižni i stidljivi. Uvijek vodite računa o detaljima i analizirate ljude prije nego steknete samopouzdanje i osjecaj udobnosti u njihovom okruženju.

Razmaci među riječima i slovima

Široki razmaci među riječima nagovještavaju da imate problem povjerenja.Skloni ste samotnom životu i izbjegavate kontak sa ljudima. Srednje široki razmaci pokazuju da se osjecate komotno sa drugim ljudima. Ako radije birate uže razmake u pisanju, moguće da ste nestabilni ili emotivno ili u razmišljanju. Osjećate da morate biti u blizini drugih ljudi i ne možete podnijeti da budete sami.

Prosječni razmaci među slovima naglašavaju vašu samouvjerenost i individualnost. Slova pisana bliže jedna uz druga pokazuju da se osjećate neugodno sa samim sobom i vjerovatno imate manjak samopouzdanja.

Zakošenje slova

Ako ne kosite slova, vi ste praktična, logična i balansirana osoba. Imate kontrolu na vašim emocijama i situacijama u vasem okruzenju. Ako, međutim, naginjete slova na desnu stranu, vjerovatno vas je malo teže kontrolisati i otvoreniji ste prema novim iskustvima. Ali tu je i treća opcija: ako naginjete na lijevu stranu, vjerovatno ste više oprezni i plašljivi. Ne volite biti u centru pažnje ali ste dobri u timskom radu.

Tačkice na slovu i

Tačka na i se čini kao nebitan detalj, ali ćete se impresionirati kada čujete koliko toga govori o vama. Ako tačku postavljate visoko, vrlo vjerovatno imate bujnu maštu. Vi ste uobičajeni sanjar sa glavom u oblacima. Ako koristite kratku crticu, previše ste kritični i obraćate pažnju na sve. Gurate sebe u krajnosti i uvijek osjećate da možete bolje. Kružić ili neki drugi simbol umjesto tačke pokazuje da ste kreativni i često djetinjasti. Volite se igrati i koristite svaku priliku koja vam se otvori da ostavite svoj lični pečat na bilo šta što radite.

Pritisak

Pritisak koji ostavljate na papiru govori o vašoj vitalnosti i unutrašnjoj sigurnosti. Jako utisnuta slova govore o vašoj snazi, visokom samopouzdanju i smjelosti. Veoma ste posvećeni/odani i uvijek gledate naprijed. Ali ako je pritisak na papir nježan, veće su šanse da ste osjetljivi i empatični. Uvijek sumnjate u sebe i teško donosite odluke.

KOMENTARI:
Loading...