Emily Reay je jedna sasvim normalna tinejdžerka, ide u srednju školu, dobar je đak i sa uspjehom gradi svoju muzičku karijeru, vježbajući pevanje i gitaru.

Ali, njenim profesorima nešto je zasmetalo u njenom izgledu, zbog čega su je udaljili sa časova. Šta mislite, šta je u pitanju?

Većina ljudi će se složiti sa tim da predubokim dekoltima, prekratkim suknjicama, previše šminke ili ekstremnim pirsinzima baš i ne priliči mjesto u đačkoj klupi. Ali, šta je to što fali simpatičnoj mladoj jpevačici Emily Reay?

Vjerovali ili ne, nastavničkom veću njene srednje škole zasmetalo je to što je Emily previše smeđecrvenkasta, prenosi dailymail.co.uk.

Kada su joj rekli da mora da promjeni boju kose ili će joj zabraniti da prisustvuje časovima, ova vedra sedamnaestogodišnjakinja umjetničkih sklonosti i njeni roditelji ostali su u šoku.

5530a260-9bb8-4dcd-ba01-605cb0094cfb-emili-rej002

Stvar je u tome što iako je njena kosa prirodno smeđecrvenkasta, ova maturantkinja već tri godine prelivima posvjetljuje i naglašava svoju boju, a to nikome do sada nije zasmetalo.

– Mene svi znaju znaju kao “Emily, onu mladu riđu pjevačicu”. U pitanju je moj identitet. Da se sad ofarbam u smeđe, moje samopouzdanje bi otišlo dovraga! Predložila sam im da mi dozvole da makar dolazim s vezanom kosom ili da stalno nosim kapu. Međutim, odbili su sve opcije – kaže Emily.

Njeni roditelji podržavaju svoju kćerku da istraje u svom načinu izražavanja kreativnosti i individualnosti, pa čak i po cijenu gubitka prava na obrazovanje u toj školi.

– U školi postoji pravilo da je zabranjeno nositi “neprirodne” boje kose kao što su roze, šerpa plava ili ljubičasta. Sad hoće da kažu da ni riđe nije normalno? – ljutita je Emilina mama Džuli.

Šta vi mislite?

 

KOMENTARI:
Loading...