Njemačka kancelarka Angela Merkel je po drugi put u deset dana izazvala zabrinutost njemačke javnosti.

Naime, ona je viđena kako se nekontrolirano tresla u dva navrata. Najprije je 18. juna kancelarka imala tešku drhtavicu dok je stajala pored ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog  koga je primila u posjetu. Nakon što je, kako je rekla, popila tri čaše vode, osjećala se mnogo bolje.

Međutim, slična stvar desila se i u četvrtak dok je stajala pored njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera na ceremoniji postavljanja novog ministra pravde.

Iz Merkelinog kabineta su rekli da nema razloga za brigu i da je ona dobrog zdravlja.

Ali, kako su naveli njemački mediji, Merkel se navodno tresla i 2017. godine dok je bila u Meksiku, a navodno su joj smetali vrućina i vlažnost zraka.

Za Jutarnji list su hrvatski stručnjaci naveli neke od mogućih bolesti koje bi mogla da prouzrokuju da se čovjek nekontrolisano trese.

– Teško je reći samo na osnovu snimaka o kakvom je zdravstvenom problemu riječ kod Angele Merkel jer to može biti, na primjer i neki esencijalni tremor ili, pak, nespecifična Parkinsonova bolest, odnosno tzv. Parkinson plus, pa i neka druga ekstrapiramidna bolest (neurološka bolest koja uzrokuju poremećaje kretanja) – kažu hrvatski stručnjaci.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...