Vjerujem da su mnogi od nas vidjeli šta se strašno dogodilo sa licem poznate tv voditeljice Lejle Zvizdić.

Prvo da kažem da mi je iskreno žao zbog svega toga i zaista osjećam bol i nelagodu kada vidim Lejlino unakaženo lice pa i na slici, mogu misliti kako je tek njoj i njenoj porodici, kroz kakvu agoniju prolaze, Allah da joj/im podari sabura i snage i da Svojom Svemoći vrati Lejlino lice u normalu.

Amin.

A drugo što želim reći i kao poruku poslati svim ljudima (muškarcima i ženama), koji imaju ovakve ambicije, da su ovakve estetske intervencije, sa stanovišta vjere – zabranjene.

Dakle, nisu dozvoljene nikakve estetke a niti hirurške intervencije na našem tijelu, osobito dijelu tijela koji čini i tvori naš identitet, izuzev ako se radi o stvarnim potrebama, uklanjanju stanovitih i pravih smetnji, novonastalih izrazitih nakaznosti, intervencija nakon trauma i toga slično.

Ali, čisto estetske intervencije nisu dozvoljene

. Svaka je Allahova kreacija lijepa. Svaki je čovjek lijep na svoj način i u svakoj fazi svoga života on i dalje ima tu ljepotu.

Čuvajmo ljepotu koju nam je Allah dao, jer u protivnom, ako hoćemo to mijenjati i intervenirati, Allah daje strašna iskušenja a možebitno i velike kazne. Uzmimo za primjer i pouku u Lejlinom slučaju.

Ali, i doktori, estetski hirurzi, isto tako, moraju ovo znati i biti krajnje oprezni. No, ovom prilikom učim istinsku dovu našoj Lejli da joj Svemogući Allah pomogne i vrati lice u normalu, jer samo On to može.

Nema tih hirurga, kao što je Allahova naredba: “Budi i ono biva!” Također, učim ajet iz sure Enbija (104): “… Onako kako smo prvi put iz ničega stvorili, tako ćemo ponovo iz ništa stvoriti (vratiti) – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti.” Gospodaru naš, pomozi našoj Lejli i njenoj porodici, a nama svima podari pameti, svijesti i pouke! Amin.

KOMENTARI:
Loading...