Kažu da je zaljubljeni čovjek euforičan i da mu se trese tlo pod nogama. Navodno je ljubav nemoguće kontrolirati, a kada ste zaljubljeni to jednostavno osjetite. Ipak, neki ljudi tvrde da je zaljubljenost stvar izbora i da je taj osjećaj ipak moguće kontrolirati.

Koja je razlika između ljubavi i zaljubljenosti? Jedno od to dvoje može funkcionirati zasebno dok drugo ne može.

Voljeti znači da smo se odlučili da volimo. Na primjer, roditelje volimo jer bi za nas išli na kraj svijeta, a prijatelje jer su uvijek tu. Volimo naše dečke jer su nas podupiru, a kako onda znamo da smo u njih i zaljubljene?

Voljeti nekog znači podupirati njegove strasti, dok biti zaljubljen znači podupirati njegove strasi i diviti mu se sve dok ta strast ne postane zajednička.

Voljeti znači podijeliti sve svoje misli s tom osobom, dok biti zaljubljen znali dijeliti misli, vidjeti je tamo gdje on fizički nije, konstantno misliti na nju u vidjeti je u svakoj osobi koju sretnete.

Voljeti znači osjećati toplinu zagrljaja, dok biti zaljubljen znači osjećati toplinu zagrljaja i konstantno imati potrebu udovoljiti svim njegovim željama.

Moguće je biti zaljubljen u nekoga, a ljubav će doći sama po sebi, ali ne morate nužno biti zaljubljeni u nekoga da bi ga voljeli.

Stvar izbora

Za neke je dovoljno da samo budu voljeni, dok neki smatraju kombinaciju zaljubljivanja i ljubavi idealnom. Ipak, ako mislite da možete naučiti kako voljeti nekoga gadno se varate.

Naposljetku, svatko od nas ima neku svoju ideju o tome kako bi ljubav trebala izgledati i što bi trebala uključivati i ako uspijemo pronaći takvu kombinaciju možemo se smatrati pravim sretnicima.

 

KOMENTARI:
Loading...