16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Šta Halid Bešlić misli o Jali Bratu i Bubi Corelliju

Halid Bešlić već godinama je na vrhu scene narodne muzike. Naša pjevačka legenda ima desetke hitova, puni dvorane širom svijeta, a svojim ponašanjem na sceni i izvan nje jednostavno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Naravno, Bešlić je uvijek spreman pomoći mlađim kolegama, što potvrđuje i veliki broj snimljenih dueta.

Tokom septembra Halid će rijetko nastupati, kako bi mogao završiti rad na novom, dugoočekivanom albumu koji će se zvati “Trebević”.

– U narednom periodu družit ću se sa publikom u Austriji, gdje ću 29. septembra nastupiti zajedno sa “Zabranjenim pušenjem”. Nakon toga, opet ću raditi malo u studiju, a onda sredinom oktobra putujem u daleku Australiju, gdje ću imati zajedničku turneju sa “Crvenom jabukom”. Zajedno ćemo nastupati u Fremantleu (19. 10), Brisbaneu (20. 10), Sydneyu (26. 10), Melbourneu (27. 10) – kaže Bešlić.

U posljednje vrijeme brojni pjevači iz regiona sarađivali su sa sarajevskim reperima Jalom Bratom i Bubom Corellijem, koji jednostavno svojim pjesmama ruše sve rekorde, piše Coolstyle.

Halid ističe da su oni veoma popularni, što potvrđuju i dvorane koje pune.

Zanimalo nas je li ikada razmišljao o saradnji sa popularnim dvojcem.

– Nikad se ne zna šta život donosi. Ovaj dvojac je napravio veliki uspjeh, mladi ih vole i bez problema pune dvorane – kaže Bešlić.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci