SASTOJCI

600 g svježeg špinata

375 g svježeg kravljeg sira

4 tortilje

200 g vrhnja za kuhanje

100 g naribanog punomasnog sira

1 glavica luka

2 jaja

30 g maslaca

2 režnja češnjaka

1 žličica mljevene ljute paprike

sol i papar

PRIPREMA

Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu.

Zatim špinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamo tri minute.

Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimo ga i grubo nasjeckamo.

U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckan špinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, te sastojke dobro izmiješamo.

Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sira i špinata, te ih savijemo poput palačinki.

Tako pripremljene tortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.

U zdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom prelijemo nadjevene tortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom i sjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Prijatno!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...