16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Severina o snimku: Znam ko ga je objavio, saznala sam prošle godine

Život generalno kažnjava sve nas. Neke pravedno, neke ne. Ali s vremenske distance, uspjela sam se izdignuti iznad svega što mi se tad dogodilo. To je bila veoma ružna stvar koju je iz gluposti i zlobe napravila jedna osoba. 

Znam ko je, saznala sam prošle godine, rekla je pjevačica Severina Kojić (47) aludirajući na eksplicitnu snimku nje i poduzetnika Milana Lučića. U intervjuu za Novosti.rs povodom njenog koncerta u Beogradu, Seve se prisjetila tih teških trenutaka. Podršku tad, tvrdi gospođa Kojić, pružio joj je pokojni velikan hrvatske muzike Arsen Dedić.

– Kad prođete javno sramoćenje, onda, htjeli ili ne htjeli, morate se naučiti izboriti s tim. U jednom trenutku me nazvao Arsen, jer smo bili bliski, i rekao mi: ‘Kolegice, čujem da vam je izašao neki film, ali da nema muziku, pa se preporučujem, jer ja sam filmski kompozitor’. To je bilo predivno – rekla je Seve.

Podsjećamo, cijela afera oko Severininih eksplicitnih snimaka s broda buknula je 2004. godine. Urednik portala Index.hr, Matija Babić, objavio je vruće kadrove na tom portalu uz naslov ‘Ljudi, imamo pornić sa Severinom’. Za objavljivanje Severinina uratka protiv njene volje Index je kasnije morao platiti 200.000 kuna plus troškove parnice te se pjevačici ispričati u pet dnevnih novina. No između svih koji su na internetu virili u njenu najdublju intimu bili su i sudija, advokati te zapisničar. Oni su na to bili primorani jer je na sudu trebalo utvrditi ko je autor snimke.

– Ne znam što je mislila, ali je stoički odgledala video. I sudija ga je morao gledati u cijelosti pa je na kraju diktirao zapisničaru: ‘Čuli su se uobičajeni ženski zvukovi…’. Meni lično to nije bilo ni zanimljivo pa sam samo čekao da prođe – ispričao je jedan od sudionika suđenja od prije 15 godina.

Fotke i snimke su se, pisalo se u vrijeme skandala, rado gledale i među zastupnicima u Saboru, a u samo tri dana od objave snimku je na internetu pretražilo milion ljudi

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci