Šest slonova se utopilo u nacionalnom parku na Tajlandu dok su, čini se, pokušavali spasiti mladunče, objavila je u nedjelju uprava parka.

Veterinari motre zdravstveno stanje preostala dva slona koja su također pokušavala spasiti mladunče. Uspjeli su se sami izvući iz vode i sada su na sigurnom, saopćeno je iz Odjela na nacionalne parkove, divljinu i zaštitu biljaka.

Radnici Nacionalnog parka prvo su primijetili trogodišnje mladunče slona kako se utapa na slapovima Haew Naroka, dijela Nacionalnog parka Khao Yaija koji se nalazi sjeveroistočno od Bangkoka.

Dva slona promatrala su mladunče sa stijene. Ljudi u blizini čuli su glasne jauke uznemirenih životinja u subotu rano ujutro.

Mladunče slona nije preživjelo, a radnici su pronašli još pet utopljenih slonova ispod slapa na kojemu je prvo stradao slonić.

Soraida Salwala, osnivačica zaklade ‘Prijatelji azijskih slonova’ koji vode prvu svjetsku bolnicu za slonove od 1993., rekla je da su slonovi puni empatije i instinktivno reagiraju kada vide drugog u nevolji.

“Slonovi u svome krdu brinu jedni o drugima. Ako jedan slon vidi drugoga u nevolji, otići će mu pomoći”, rekla je Soraida.

“Primjerice, ako jedan od njih umre ili je ozlijeđen u bolnici, moramo ga pokriti kako se drugi slonovi ne bi šokirali, to im privlači pažnju”, objašnjava Soraida.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...