“Ne poznajete me? Istina, nema me ni na instagramu, ni na fejsu. Ne četam, ne snepam. Ako me želite upoznati, možete doći k meni. U moju ulicu ili školu. Ili mi mašite dok čekam na autobusnoj stanici. Lako ćete me prepoznati. Ja sam ona koja ne drži mobitel u rukama”, započela je svoj sastav 12-godišnja Marijana Markov iz Medvedičke, kraj Novoga Virja, čija je priča naprije objavljena na portalu ePodravina, a zatim je obišla i regiju.

Marijana se prije nekoliko mjeseci natjecala na Lidranu sa sastavom koji je napisala o svom djetinjstvu bez mnogih stvari bez kojih brojni njeni vršnjaci ne mogu ni zamisliti dan. Marijana nema ni mobitel, ni kompjuter, ni internet.

“U sastavku sam pisala o svom teškom djetinjstvu. Dobra sam u školi, a sve to postižem bez interneta. Htjela sam to napisati. Snalazim se kako god znam, na razne načine. Istražujem, čitam knjige. U svemu sam jednaka ostaloj djeci i postižem dobre rezultate. Petice dobivam jer pažljivo slušam učitelje i zapamtim što kažu. Roditelji mi nisu mogli priuštiti i ja to razumijem”, ispričala je Marijana za ePodravinu.

Odlična je učenica, a sad je kroz humanitarnu akciju Udruženja obrtnika Molve dobila laptop, printer i mobitel. Njen sastav rasplakao je i njene prijatelje u razredu.

“Nisam se iznenadila što je napisala tako divan sastav. I ja sam nekoć pisala, doduše pjesme, stihove. Ona je oduvijek bila dobro i vrijedno dijete. Već je u vrtiću bila prepoznata kao posebno dijete. Sada još više. Vjerujem da će daleko dogurati. Kao što bi svaka majka podržala svoje dijete, tako i ja. Htjela bih da upiše i fakultet. Nismo joj mogli priuštiti mobitel i laptop. Vrlo smo zahvalni što je sada dobila. Nažalost, internet još uvijek nemamo. Jako nam šteka signal, a škola je na vratima. Morat ćemo nešto izmisliti”, rekla je Marijanina mama Valentina za podravski portal.

Marijana redovno pomaže roditeljima koji se bave poljoprivredom. “Volim pomesti, oprati suđe, brati grah, kukuruz. To je moj život”, kaže ova skromna djevojčica koja je veoma aktivna i u izvannastavnim aktivnostima.

Čitav Marijanin sastavak glasi ovako:

Ja sam Marijana.

Ne poznajete me? Istina, nema me ni na instagramu, ni na fejsu. Ne četam, ne snepam. Ako me želite upoznati, možete doći k meni. U moju ulicu ili školu. Ili mi mašite dok čekam na autobusnoj stanici. Lako ćete me prepoznati. Ja sam ona koja ne drži mobitel u rukama. Mahnut ću i ja vama na pozdrav. U životu sam imala dosta problema. U vrtiću su mi se rugali i govorili da nisam za školu.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...