Mileva Radulović iz danilovgradskog naselja Pažići, nakon 36 godina braka i velike upornosti, vantjelesnom oplodnjom rodila je sina Savu. Krajem februara 2007. godine na vrata kabineta poznatog ginekologa u podgoričkoj bolnici, zakucala je sredovječna žena, jedna od onih kojima se ne zna da li su bliže pedesetoj ili šezdesetoj godini, ili su možda već zakoračile i u sedmu deceniju života.

Došla da vidi kad bi se mogla obaviti jedna ultrazvučna kontrola trudnoće:

“Je li u pitanju snaha ili kćerka, možda unuka?”, upitao doktor.

“Ne, u pitanju sam ja”, gotovo sramežljivo kazala žena, a zbunjeni doktor u nevjerici odmah pristupio snimanju.

Posljednjeg julskog dana 2007. godine, tačno u 8 sati i 35 minuta, na ovaj svijet došao je dječak težak dva kilograma i 600 grama i dugog 57 santimetara, a u svijet je otišla senzacionalna vijest da je Mileva – Mika Radulović iz prigradskog naselja Pažići kod Danilovgrada, nakon 36 godina braka, rodila sina, odnosno da se ognjište šezdesetdevetogodišnjeg Sretena – Ćela Radulovića ipak neće ugasiti, piše Slobodna riječ.

“Ja sam od Stamatovića iz Donjeg Zagarča” rekla je Mileva koja se nikad nije pomirila sa gorkom istinom da neće imati djeteta.

Savo je sad drugi razred. Odličan je đak u svakom pogledu i veliki miljenik učiteljice Vere Ljumović.

“Željela bih na kraju da kažem, da još nešto poručim svim ženama koje su se našle sa sličnim nevoljama ili mogu doći u situaciju u kojoj sam se ja našla. Važno je nikad ne posumnjati, nikad se ne predati, ne izgubiti nadu. Ko vjeruje u čudo, čudo mu se i dogodi, a savremena nauka i medicina je otišla toliko daleko da u tome može mnogo pomoći”, kaže ova odvažna i uporna žena, možda i u svjetskim razmjerama medicinski fenomen, koja o svemu što je doživjela govori bez ikakve euforije, kao da se to što se njoj desilo svakog dana dešava.

KOMENTARI:
Loading...