28.6 C
Bosanska Krupa
Subota | 25. Juna 2022.

Foto / Pet decenija novinarske karijere Rinka Golubovića: Voditelj, spiker i učitelj

- Oglas-

Bosanskohercegovački novinar Rinko Golubović, večeras je s kolegama, prijateljima, ličnostima iz kulturnog i političkog života, te diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, obilježio 50 godina rada od prvog zaposlenje na Radio Sarajevu – 1969. godine.

Druženje je upriličeno uz nekoliko muzičkih numera, ali na zadovoljstvo prisutnih, konačno je prikazan do sada neobjavljeni materijal RAI-a iz Sarajeva 1993. godine Miss opkoljenog Sarajeva.

Rinko Golubović - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Rinko Golubović

Ukazano je na višegodišnje iskustvo rada u medijima, upečatljive izjave Golubovića koje su ostavile izuzetno veliki trag na javnost. Kao dobitnik brojnih nagrada i priznanja, naglašeno je da iza Golubovića stoje veliki projekti.

Posebno  su istaknuti ogromne znanje i vještine koje Golubović nesebično prenosi svojim kolegama, novinarima. Usmjerava ih i edukuje, kako da pripreme, obrade i montiraju vijesti.

Rinko Golubović - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Rinko Golubović

Kao jedan od najboljih voditelja, spikera, Golubović buduće generacije uči, vježbama pravilnog govora, dikcije, pravilnog disanja.

Rinko Golubović rođen je 1950. godine u Banjoj Luci, diplomirao je geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Počeo je raditi 1969. godine na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na Televiziji Sarajevo, u informativnim emisijama. Od 1974. godine bavi se novinarstvom u raznim radio i televizijskim projektima kao novinar saradnik i voditelj. Od 2001. radi u Radiju Slobodna Evropa.

Rinko Golubović - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Rinko Golubović

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci