Sastojci:

1 kg ribe

1 mrkva

Peršun

Celer

1 glavica crvenog luka

3 jaja

2 češnja bijelog luka

1 kašika mješavine začina

1 kašikica slatke, crvene paprike

Biber

Sol

Ulje

Priprema:

Mrkvu, peršun i celer isjeckati, staviti u slanu vodu, pa kuhati dok povrće ne omekša.

U vodu sa omekšalim povrćem dodati očišćenu ribu i kuhati 15-ak minuta.

Kada se riba skuha, izvaditi je iz vode, pa odstraniti meso od kostiju.

Odstraniti i povrće iz vode, pa pomiješati sa isjeckanim ribljim mesom.

Ribljem mesu i povrću dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, biber, papriku, jaja i mješavinu začina.

Od ove smjese oblikovati pljeskavice i peći u tavi na vrelom ulju, dok ne porumene s obje strane.

Prijatno!

KOMENTARI:
Loading...