Sastojci:

4 kašike putera

1 manja glavica crvenog luka, nasjeckanog

1 češanj bijelog luka,usitnjen

1 konzervisana krem supa od celera

300 gr purećeg mesa, kuhanog, nasjeckanog

170 ml mlijeka

2 kašikice senfa

1/4 kašičice ružmarina

200 gr rezanaca

1 kašika soli

100 gr cheddar sira, nasjeckanog

Peršun

Priprema:

U većoj tavi istopiti 3 kašike putera, dodati crveni i bijeli luk, pa pržiti uz neprestano miješanje, dok ne omekša.

Umiješati supu od celera, meso, mlijeko, senf i ružmarin.

Kuhati na manjoj temperaturi uz konstantno miješanje.

U drugoj tavi zagrijati preostali puter i dodati prethodno skuhane rezance.

Posuti ih sirom i peršunom, pa poslužiti sa pripremljenim umakom.

Prijatno!

KOMENTARI:
Loading...