Reality zvijezda Kim Kardashian (40) i reper Kanye West (43) razvode se.

Kako piše pagesix.com, par je želio držati to u tajnosti, ali je sve “procurilo” u javnost nakon što je Kim angažirala advokaticu Lauru Wasser zbog raspodjele imovine.

– Oni zasad sve to rade potiho, ali stvar je gotova – kažu prijatelji para.

Kim već neko vrijeme ne nosi vjenčani prsten, a Kanye je već neko vrijeme odvojen od porodice Kardashian i boravi na svom ranču u državi Wyoming.

– Kim ga je nagovorila da ode tamo tako da u miru, svako sa svoje strane, mogu razriješiti sve oko razvoda. Što se nje tiče, stvar je gotova – dodaje izvor za strane medije.

Kim i Kanye pregovaraju o tome kome će pripasti imanje u Calabasasu u Kaliforniji, koje je vrijedno 40 miliona dolara.

Kim želi imanje za sebe jer tamo hoće odgajati djecu koju je dobila u braku s Kanyeom, no u papirima se kuća vodi na reperovo ime, dok je zemljište na Kim.

– Kim se trudila zaštititi Kanyea i pomoći mu oko mentalnih problema, ali u međuvremenu je jako odrasla i sve je došlo do tačke da želi rastavu braka. Prilično je zagrizla za ideju da položi pravosudni ispit i postane advokatica, silno je ozbiljna po pitanju svog aktivizma za reformu zatvorskog stema, a za to vrijeme Kanye samo priča da se ponovo želi kandidirati za predsjednika SAD-a. Popeo joj se na vrh glave – dodaje prijatelj para.

No, ni reper ne želi više biti s njom u braku.

– Njemu je cijela porodica Kardashian postala preiritantna da više ništa ne želi imati s njima. Posebno mu pritisak diže njihov reality show, neprobavljiv mu je – govori izvor.

Podsjetimo, slavni par skupa ima četvero djece: dvije ćerke North (7) i Chicko (29 i sinove Sainta (5) i Psalma (1).