SASTOJCI

900 g graha iz konzerve

400 g polutrajne kobasice po želji

5 lovorovih listova

60 g glatkog brašna

4 režnja bijelog luka

1 žlica koncentrata rajčice

ulje

sol i biber

PRIPREMA

Kobasice dobro operemo pod mlazom vode, narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, stavimo u lonac s vrelom vodom i kuhamo na laganoj vatri po uputama na pakiranju.

U tavi ugrijemo 3 žlice biljnog ulja, dodamo glatko brašno, sve zajedno malo izmiješamo i pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.

Zatim protisnemo bijeli luk, dodamo koncentrat rajčice, ponovo malo izmiješamo sastojke, ulijemo 300 ml vode u kojoj su se kuhale kobasice, te miješamo da ne ostanu grudice.

Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s kobasicama, sve zajedno izmiješamo, dodamo lovorov list, te na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta.

Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i dalje kuhamo dok se grah dobro ne ugrije.

Gotovo jelo začinimo solju i biberom, stavimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.

Prijatno!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...