Zadužbina Michaela Jacksona u utorak je odala počast njegovoj umjetnosti i humanirarnom radu dok se fanovi pripremaju da obilježe sjećanje na Kralja popa deset godina nakon njegove smrti.

– Prije deset godina svijet je izgubio darovitog umjetnika i izuzetnog humanitarca. Deceniju kasnije, Michael Jackson još je s nama, sa svojim uticajem otjelovljenim u plesu, modi i muzici. On je bitniji sada nego što je ikada bio – navodi Fondacija Michaela Jacksona u saopćenju dostavljenom Associated Pressu.

– Fondacija je pozvala fanove da odaju počast Jacksonu angažmanom u humanitarnom radu “bez obzira na to da li je to sadnja stabala, dobrovoljni rad u utočištima, čišćenje javnih površina ili pomaganje onima koji su izgubili svoj put, i to je način kako da odamo počast Michaelu – navodi se u saopćenju.

Fanovi se planiraju okupiti pred posljednjim Jacksonovcim domom u kvartu Los Angelesa Holmby Hills, gdje je pjevač primio fatalnu dozu anestetika propofola u popodnevnim satima 25. juna 2009. On je proglašen mrtvim u bolnici u pedesetoj godini života.

Oni također planiraju održati pomen u memorijalnom parku Forest Lawn u Glendaleu u Kaliforniji, gdje je Jackson ukopan dva mjeseca kasnije.

Neki planiraju da se okupe oko Jacksonove zvijezde na holivudskom Walk of Fameu.

Godišnjica dolazi nekoliko mjeseci nakon što je dokumentarni film mreže HBO “Leaving Neverland” ponovo potegao navode o Jacksonom zlostavljanju djece i zaprijetio je kompromitacijom njegovog imidža koji je uglavnom bio pozitivan nakon njegove smrti. Jacksonova zadužbina i porodica odlučno su negirali priče dvojice ljudi u dokumentarnom filmu.

Jedna grupa fanova planirala je miting u Hollywoodu tokom dana na kome bi se zalagala za njegovu nevinost. On je bio oslobođen optužbe za seksualno zlostavljanje drugog dječak na suđenju u 2005.

Jackson je u oporuci ostavio svu svoju imovinu majci, svojoj djeci i zadužbini.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...