Stanovnik Aljaske koji je krenuo skupljati drva za zimu pokupio je neočekivano nešto sasvim drugo – 50 godina staru poruku u boci.

Tyler Ivanoff pronašao je u boci pisamce napisano na ruskome te je na svom Facebook profilu pozvao upomoć poznavatelje tog jezika da mu prevedu sadržaj poruke, objavio je BBC.

Pokazalo se da je pisamce napisao mornar s ruskog broda Sulak 20. juna 1969. godine.

Priču o pronalasku objavili su ruski mediji, koji su ušli u trag autoru pisma, kapetanu Anatoliju Botsanenku.

Po riječima Ivanova, tražio je drva za ogrjev tridesetak kilometara zapadno od svog sela Shishmarefa kada je naišao na bocu s čepom od pluta.

“Morao sam upotrijebiti priličnu snagu. Upotrijebio sam i zube kako bih ga izvukao”, kazao je Ivanov za list The Nome Nugget.

Boca je iznutra i dalje bila suha i mirisala je na vino ili nešto slično, ustajali alkohol. Poruka je bila suha”, svjedoči nalaznik poruke u boci.

Njegova molba za pomoć na Facebooku urodila je plodom pa se mogla pročitati ova poruka: “Srdačan pozdrav! S glavnog broda ruske dalekoistočne flote VRXF Sulak pozdravljam vas koji pronađete ovu poruku i pozivam da se javite na adresu Vladivostok-43 BRXF Sulak cijeloj posadi. Želimo vam dobro zdravlje i dug život, kao i sretnu plovidbu. 20. juna 1969.”

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...