Ukoliko još uvijek razmišljate šta biste spremili za ručak, evo jednostavne i ukusne ideje.

Piletina u kremastom pestu

Filete po dužini presjeći, oprati i posušiti, pa posoliti i pobiberiti. Na svaki file staviti oko pola centimetra isječen kolut mocarele (nekog sira) i polovinu paradajza. Uviti i prikačiti čačkalicom. Pržiti na malo (maslinovog) ulja na srednjoj temperaturi dok ne bude pečeno (petnestak minuta) uz povremeno okretanje.

Kada je piletina skoro gotova spremiti sos.

U veću šerpu sipati malo ulja i kroz presu propuštenog bijelog luka. Jedno pola minuta pržiti (opet na srednjoj temperaturi), skloniti sa ringle (da ne bi prskalo) i sipati pavlaku.

Kada pavlaka proključa sipati pesto, pobiberiti i posoliti po ukusu. Odvojiti malo sosa kašikom i sipati dve kašikice gustina. Dobro promiješati i uliti u sos. Dodati piletinu (prethodno izvaditi čačkalice), lagano promiješati i dodati puter.

KOMENTARI:
Loading...