Video koji se velikom brzinom proširio društvenim mrežama iznenadio je mnoge. Žene u Siriji žele biti jednake muškarcima, pa tako i u borbi.

S kalašnjikovima u rukama sirijske džihadistice svakodnevno vježbaju pucati, boriti se i ubijati. Nekolicina žena sudjeluje u “Kampu za žene za pobjedu i jačanje”. Žene su odjevene u muslimansku odjeću, te se zbog nikaba kojeg nose ne mogu identificirati.

Video u kojem su prikazane kako uzvikuju džihadističke slogane, marširaju s kalašnjikovima, a potom i pucaju iz njih širi se društvenim mrežama. Zbog slabije tjelesne građe, iz videa je vidljivo kako se prilikom pucnjave bore održati ravnotežu, prenosi Daily Mail.

Jedna od sudionica programa obuke u videu govori kako je primarni cilj ovog kampa zaštita žena, te kako su napustile svoje domove i obitelji ne bi li se borile za prava svoje zemlje i svojih ljudi.

“Ima nas 45 i većina nas dolazi iz Al Shama (sirijska pokrajina). Došle smo kako bismo se borile za našu zemlju. Vježbamo pucati, pripremati oružje ali i učimo teologijske znanosti”, rekla je jedna od polaznica kampa.

Ono što je iznimno neobično su njihova uvjerenja koja se protive uvjerenjima skupine ISIS. “Uloga žene jednako je važna koliko i uloga muškarca”, tvrde ove džihadistice što prema nekim analitičarima daje do znanja kako skupina ovih žena nema veze s tom zloglasnom skupinom.

 

KOMENTARI:
Loading...