Svako ko ima nalog na barem jednoj društvenoj mreži na internetu zna kako izgleda čuvena trol faca, ali malo ko zna ko je njegov autor.

Naime, čuvena trol faca nastala je 2008. godine i nacrtao ju je dvadesetčetvorogodišnji Karlos Ramirez u MS Paintu. Taj strip, ili bolje rečeno trol iz strpila i dalje uživa ogromnu popularnost. Patrik Kepek sa sajta Kotaku razgovarao je sa Ramirezom koji je otkrio da je trol bio sa svim slučajan i da je nastao iz spleta okolnosti.

“Nisam imao nameru da delim strip sa drugima, poslao sam to na 4chan board vezan za video igre i otišao da spavam. Probudio sam se sledeće jutro da bih otkrio koliko puta je sadržaj bio podeljen na drugim stranicama“, kaže on.

Naime, njemu i dan danas nije jasno zašto je taj lik postao toliko značajan.

“Nemam pojma. Jednostavan je. Prepoznatljiv u svim veličinama. Upečatljivog je dizajna, a sve to nije bila namera dok sam ga radio. Nisam grafički dizajner. Definitivno nije reč o mom najboljem radu“, istakao je on.

U vreme kada je lik stekao popularnost Ramirez je bio osamnaestogodišnjak koji je živeo s roditeljima, a ni u snovima nije mogao da zamisli šta će izazvati jedan crtež. Svoj rad je pokušao da sakrije od roditelja, a kada su saznali bili su ponosni na njega. Štaviše, majka ga je naterala da autorski zaštiti crtež trola.

Od registracije i zaštite, Ramirez je zaradio više od 100 hiljada dolara u licencama i ostalom materijalu vezanom za crtež.

KOMENTARI:
Loading...