30.8 C
Bosanska Krupa
Četvrtak | 30. Juna 2022.

Travel blogeri od svoje zarade s Instagrama kupili kuću na Baliju

- Oglas-

Jack Morris (29) i Lauren Bullen (27), travel blogeri, pokazali su na YouTubeu fanovima svoju kuću i šta sve imaju u njoj. Odgovarali su na pitanja o svom domu iz snova i njihovim pratiteljima otkrili neke detalje s njihovog bankovnog računa.

– Odmah smo platili pola depozita od ukupne cijene kuće, a zatim smo isplaćivali ostatak – rekao je Jack pojašnjavajući da stranci ne mogu imati hipoteku u Indoneziji.

Početna cijena kuće i zemljišta iznosila je 845.179 AUD, a odmah su platili i dodatnih 145.720 AUD za proširivanje same kuće. Pribor za jelo i dosta namještaja su dobili besplatno zbog saradnje s nekim brendovima, ali ukupna cijena je iznosila 1,2 miliona australskih dolara.

– Novac smo zaradili unaprijed i unaprijed ugovorili brendove. Skupili smo svoj novac u banci i odlučili uložiti u dom na Baliju – objasnio je Jack.

Jedan fan upitao je kako održavaju biljke i bazen dok su na putovanjima.

– Imamo stalno zaposleno osoblje koje ovdje radi tako da se oni brinu za stvari dok nas nema. Zapošljavamo lokalne ljude. Također, imamo nekoga ko se brine i za sve naše račune.

Nakon što su dvije godine iznajmljivali vile na Baliju, par je odlučio kupiti zemljište želeći da ono bude fotogenično.

Vila ima električni ulaz za sigurnost i teška drvena vrata kako bi ulaz u kuću izgledao sjajno. Iza ulaznih vrata vidi se ekskluzivno dizajnirani dnevni boravak kao i stol za 10 osoba koji se koristi samo kada dođu gosti.

– U desnom uglu je prostor za sjedenje gdje nikad niko ne sjedi – rekao je Jack pokazujući na nekoliko baršunastih fotelja.

Univerzalni utikači instalirani su svuda, tako da par može puniti njihovu vrijednu opremu za fotoaparate, prijenosna računala i telefone gdje god sjedi.

Iza kuhinje je Laurenina soba s velikim ogledalom gdje nastaju njene fotografije.

– Ormar je klimatiziran tako da se Lauren previše ne uznoji kad isprobava odjeću – rekao je Jack o njihovoj glavnoj prostoriji.

U vrtu je vanjski tuš i bazen obložen bijelim mramorom kako bi više izgledao “mediteranski”.

Dvije preostale sobe koje su smještene na drugom spratu, pored ureda, ne koriste se ako nemaju gostiju, ali većina njihovih najmilijih živi u Australiji i Engleskoj.

– Trebalo je oko godinu da se kuća sagradi i bilo je puno posla. Željeli smo da ona bude fotogenična kako bismo tamo mogli snimati sadržaj – rekao je Jack.

Par je potvrdio da je cjelokupna imovina kupljena zahvaljujući dobiti na sponzorskim ugovorima i stvarajući brendirani sadržaj na Instagramu, piše Daily Mail

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci