Novopečena srednjoškolka Lacey Smarr iz teksaškog Longviewa 1. februara proslavila je 15. rođendan te idućeg dana umrla od srčanog udara nakon što je svoje tijelo u potpunosti iscrpila izgladnjivanjem.

Njeni problemi počeli su samo nekoliko mjeseci ranije kada su je prijatelji iz škole počeli zadirkivati zbog oblina. – Govorili su joj da joj stražnjica izgleda veliko u kratkim hlačicama. To je pogađalo Lacey i sve je uzimala za ozbiljno – ispričala je njena majka Candy Miller za News Journal, prenosi Jutarnji.hr.

Candy tvrdi kako su prijateljice voljele Lacey i kako joj nisu željele ništa loše, no da je njena kći postala fokusirana na svoju kilažu. Prvo se koncentrisala na zdravu hranu i tjelovježbu, no uskoro je njena porodica primijetila da se Lacey ponaša neobično. Kad god bi išla u kupaonicu, zaključala bi se i pustila vodu da teče. – Govorila bi da se zaključava zbog mlađeg brata i da pušta vodu kako bi se lakše pomokrila. Povjerovala sam joj – govori majka. No, nakon što je njena kći počela mršavjeti, zabrinula se.

U jednom trenutku Lacey je završila u bolnici nakon što se onesvijestila i lupila glavom. Tada su primijetili da Lacey povraća sve što pojede, no dijagnosticirali su joj čir na želucu i propisali lijekove. Poslali su je psihijatru, no o poremećaju u prehrani nisu ništa komentirali. – Nakon njene smrti, prvo sam krivila sebe, no ona je i doktore zavarala – priča Candy Miller.

Sa 57 kilograma, Lacey je spala na samo 40. Na dan kada je umrla, vratila se iz škole i požalila da se ne osjeća dobro. Njen očuh našao ju je u nesvijesti, pokušao je oživjeti i pozvao hitnu, no nije joj bilo pomoći. Na svoj rođendan pojela je sedam obroka, no majka sada vjeruje da je sve kasnije povratila. – Bila je vrlo pametna djevojka. Znala je dobro kako sve sakriti – govori Candy koja je u spomen na svoju kći osnovala zakladu Lacey koja promiče svijest o anoreksiji, bulimiji i drugim poremećajima u prehrani te nudi pomoć obiteljima u problemima. – Ako spasim samo jednu porodicu od ove boli koju mi proživljavamo, onda moja kći nije umrla uzalud – zaključila je Miller.

KOMENTARI:
Loading...