Muškarac (47) iz sela Sonnino u Italiji je svoju pet godina mlađu ženu prijavio policiji jer ga zanemaruje i zlostavlja na način da mu ne čisti i ne kuha dovoljno.

Karabinjeri su to shvatili vrlo ozbiljno, i umjesto da prijavu odbace, odnosno deklariraju kao obiteljsku svađu, oni su cijeli slučaj proslijedili sudu što je “zanemareni” suprug jedva dočekao.

Kazao je na sudu je kako njegove patnje traju dvije godine. Osim što gladan živi u neredu i ne sjeća se svog posljednjeg pristojnog obroka, rekao je i kako ga je žena povremeno znala izbaciti i iz spavaće sobe.

I sve bi to možda ostalo u domeni dobrog vica da policija i sud pomno ne proučavaju njegov slučaj od oktobra prošle godine. Da stvar bude još nebuloznija, nesretnoj ženi prijeti između dvije i šest godina zatvora ako sud odluči kako se tu radi o zlostavljanju u obitelji.

– To je slučaj koji izgleda kao da je došao iz 50-ih, a ne iz zemlje u kojoj postoji ravnopravnost spolova, komentarisala je sutkinja Mara Mattioli.

Ialijanski mediji pisali su o još jednom slučaju neravnopravnosti spolova i suludoj presudi. Na sudu je završio muškarac od 65 godina koji je na poslu tri kolegice dirao po grudima i genitalijama, lupao ih po stražnjicama itd. Ali, za suca tu nije bilo ništa sporno pa je odbio okriviti ga seksualno uznemiravanje već je njegovo ponašanje okaraktezirao “razigranim”, a ne pohotnim, piše The Telegraph .

KOMENTARI:
Loading...