Božićna čuda postoje. Za roditelje Joea Riquelmea čudo je došlo u obliku obične bijele koverte u kojoj je rukom bilo napisano da im je sin isplatio njihovu hipoteku, piše Daily Mail.

Riquelme, uspješni programer aplikacija iz New Yorka, objavio je na YouTubeu dirljivi video u kojem je zabilježio reakciju svojih roditelja kada im je uručio poklon.

Na početku videa, koji do sada ima preko 1,7 miliona pregleda, Joe sa svojim roditeljima i psom sjedi na kauču. Vidno nervozan i u borbi da zadrži emocije pod kontrolom, Riquelme govori majci i ocu da ima jedan božićni dar za njih: malu zgužvanu kovertu presavijenu na pola.

Unutra su dokumetni iz banke s rukom ispisanom porukom koja glasi: “Vaša kuća je isplaćena. Sretan Božić. – Joe.” U uglu je popisao tri stvari koje su njegovi roditelji učinili, s kvačicama pored svake od njih: podizanje djece, krediti za koledž, hipoteke.

Kada je vidjela o čemu se radi, Riguelmeova majka briznula u plač. Potom je predala kovertu mužu koji takođe počinje da plače.

“Volim te. Hvala ti, Papi”, jecajući govori majka grleći i ljubeći svog sina.

“Ponekad najbolji darovi dolaze u najbezveznijim paketima. Sretan Božić svima! – Sretan sam”, napisao je kasnije Riquelma na svom Facebooku.

Pogledajte.

KOMENTARI:
Loading...