Jedan Škotlanđanin dobio je zabranu letenja na pet godina i kaznu u iznosu od 600 eura od holandske kompanije KLM jer je tokom leta na relaciji Edinburgh-Amsterdam pobrkao vrata toaleta sa vratima aviona – na visini od skoro 10.000 metara!

Čim je avion sletio na aerodrom Schiphol, zbunjenog Jamesa Graya dočekala je policija koja ga je odvela u pritvor gdje je proveo noć.

FROM JOHN JEFFAY AT CASCADE NEWS LTD    0161 660 8087 /  07771 957773  john@cascadenews.co.uk / www.cascadenews.co.uk Syndicated for Sunday Post with pic of James Gray, and of him being led from the plane A PASSENGER who was banned for trying to open a jet door at 30,000ft claims he mistook it for the TOILET. James Gray was fined 600 Euros by KLM after the incident on an Edinburgh to Amsterdam to flight, and was told he canít fly with them for five years. He says airline staff accused him of trying to open the door of the plane, but he insists he only touched the handle after confusing it for the door to the toilet.  James, from Alloa, was escorted from the KLM flight from Edinburgh to Amsterdam the moment it touched down at Schiphol Airport.

“Pokušao sam da im objasnim da je riječ o nesporazumu, ali je došla policija i uhapsila me. Nisu se ponijeli nimalo prijateljski”, ispričao je Gray za londonski Telegraph.

Gray tvrdi da mu ni na pamet nije palo da otvara vrata aviona i da se samo zbunio, ali da niko nije želio da ga sasluša.

“Svjestan sam toga koliko to može da bude opasno”, rekao je, dodavši da je za povratak kući morao da pozajmi novac od prijatelja i leti drugom aviokompanijom.

Kompanija KLM izdala je kratko saopštenje u kojem se navodi da je jedan od putnika predat vlastima zbog “lošeg ponašanja” tokom leta.

KOMENTARI:
Loading...