Jedna žena na forumu za upoznavanje napisala je kako traži bogatog muža, ali odgovor je ostavio bez teksta, prenosi Kurir.rs.

“Biću potpuno iskrena ovde. Punim 25 godina uskoro. Vrlo sam lijepa, imam stila i dobar ukus. Želim da se udam za muškarca koji godišnje zarađuje bar 500.000 dolara i više. Možda ćete reći da sam pohlepna, ali godišnja plata od milion dolara u New Yorku smatra se srednjom klasom”, napisala je ona.

“Moji uslovi nisu veliki. Da li postoji neko na ovom forumu ko ima 500.000 dolara godišnje? Da li ste svi oženjeni? Htjela sam da pitam: šta treba da uradim da se udam za bogatu osobu kao što ste vi?
Muškarci sa kojima sam izlazila, najbogatiji je imao 250.000 dolara godišnje i čini mi se kao da je to moj limit. Ako neko želi da se preseli u skuplji, rezidencijalni dio zapadnog New Yorka, 250.000 godišnje nije dovoljno”, objasnila je uslove ona.

“Ovdje sam da skromno postavim nekoliko pitanja:

1. Gdje bogate neženje obično izlaze? (Molim vas navedite mi imena i adrese barova, restorana, teretana).
2. Koju starosnu grupu treba da ciljam?
3. Zašto većina žena bogatih muškaraca izgleda prosječno? Upoznala sam nekoliko djevojaka koje nemaju izgled i nisu zainteresovane, ali su u mogućnosti da se dobro udaju.
4. Kako odlučujete ko može da vam bude žena, a ko samo djevojka? (moj cilj je da se udam).

Gospođica Lijepa.”

Onda je usledio odgovor CEO J.P. Morgana, čoveka kakvog gospođica Peti traži:

“Draga gospođice Lijepa,

Pročitao sam vaš post sa velikim interesovanjem. Pretpostavljam da postoji dosta djevojaka koje imaju slična pitanja kao vaša. Molim vas dozvolite mi da analiziram vašu situaciju kao profesionalni investitor.

Moj godišnji prihod je veći od 500.000 dolara, što odgovara vašim uslovima, pa se nadam da ne trošim ničije dragocjeno vrijeme ovdje. Sa tačke gledišta poslovne osobe, bila bi loša odluka da odlučim da se oženim vama. Odgovor je vrlo jednostavan, dozvolite da objasnim.

Da sklonimo detalje sa strane, ono što vi pokušavate je da zamijenite “ljepotu” za “novac”: Osoba A pruža ljepotu, a osoba B plaća za to, fer i pošteno.

Ipak, tu postoji jedan veliki problem, vaša ljepota će blijediti, ali moj novac neće nestati bez razloga. Činjenica je da moji prihodi mogu da budu i veći iz godine u godinu, ali vi gospođice ne možete biti ljepši iz godine u godinu.

Stoga, sa stanovišta ekonomije, ja sam shvatanje sredstva, a vi ste amortizacija imovine. To nije samo normalna amortizacija, već eksponencijalna amortizacija. Ako je to vaša jedina imovina, vaša vrijednost će biti mnogo gora 10 godina kasnije.

Po terminima koje koristimo na Wall Streetu, svaka razmjena ima svoju poziciju, izlaženje sa vama je također, “poziciona razmjena”. Ako cijena razmjene pada, prodajemo i nije pametna ideja zadržavati to neko vrijeme – isto važi i za brak koji želite. Možda je surovo reći ovo, ali kako bih donio pametnu odluku svaka imovina sa velikom amortizacijom vrijednosti mora da se proda ili da ide pod zakup.

Svako sa godišnjim prihodom od preko 500.000 dolara nije budala; mi možemo da izlazimo sa vama, ali nećemo vas oženiti. Savjetovao bih vas da zaboravite na traženje bilo kakvih tragova kako da se udate za bogataša. I da, možda biste mogli da radite na tome da vi sami zarađujete 500.000 godišnje. Ovo čak ima i bolje šanse nego da nađete bogatu budalu.

Nadam se da sam vam pomogao.
J.P. Morgan CEO”

KOMENTARI:
Loading...