Glavnim akterima rijalitija produkcije obećavaju dodatni honorar ili čak i pobjedu ako se skinu, započnu svađu ili otkriju neku pikanteriju iz svog života. Sve za gledanost!

Finansijski momenat je presudan za učešće u rijalitijima. To nikada nije krio nijedan takmičar. Da bi ih potanu na skidanje, seks, svađe, tuče ili na to da otvore dušu, produkcije mimo redovnih ugovora za učešće u programu obećavaju i dodatne honorare za blud i razvrat.

– Meni je gazda obećao 2.000 eura ako budem imao seks sa jednom učesnicom. Ponovo sam pristao da učestvujem u rijalitiju jer mi je još na početku pregovora rekao: “Ti si pobjednik.” I eto, ja sam tada ušao, ali nisam pobijedio – jada se jedan od čestih učesnika ovakvih programa.

Kada se prije nekoliko godina završila još jedna sezona rijalitija “Veliki brat”, novinari su prisustvovali sceni koju je priredila hrvatska starleta Ava Karabatić.

– Kako ja nisam pobijedila? Meni su obećali pobjedu! Lijepo mi je rečeno da ću pobijediti ako budem radila šta su tražili. I ja sam radila, a sad ostadoh bez 50.000 eura – vikala je Ava naočigled nekoliko novinarskih ekipa, dok je otac pokušao da je smiri.

Priče da se dodatnim parama potiče golotinja, svađe i tuče potvrdilo je još nekoliko prekaljenih učesnika ovakvih programa.

– Neko se skine za džabe, a neko dobije 500 eura. Ako neko započne svađu koja traje nekoliko dana, može da dobije i 1.000 eura, a ako se još i potuče, dobije i 1.500 eura. Sve je to šou-biznis – kaže jedna učesnica rijalitija koja je poznata po dugačkom jeziku.

Psiholog Zoran Milivojević kaže da će u rijalitima vulgarnost postojati sve dok ih oni kojima je to posao ne zabrane.

– Sasvim je normalno da svaki sljedeći rijaliti bude sve gori. Vjerovatno nas čekaju još eksplicitniji seks, neki jači fizički sukob ili predstavljanje homoseksualnih parova, što je za konzervativnu sredinu kakva je Srbija, šokantno. Apsurdno je, ali istinito da većina ljudi gleda takve programe jer im se to ne dopada. Prate program da vide šta će da urade ličnosti koje im se ne dopadaju – kaže Milivojević.

KOMENTARI:
Loading...