Džejkob je rođen kao Mia, zdrava i lijepa djevojčica, ali svoj seksualni identitet je počeo da odbija veoma rano.

Mimi i Džoj Limej primijetili su da Mia ima određenih poteškoća još kada je imala dvije godine. Presvlačila bi se nekoliko puta dnevno, pokušavajući da nađe nešto komotnije u čemu bi izgledala više kao dječak. Odbijala je da nosi suknje, haljine i aksesoare za djevojčice.

Mia je imala i dvije sestre, koje u svom djetinjstvu nikada nisu imale takvih problema, piše Blic.
Mimi, njena majka posumnjala je još tada da „nešto nije u redu”, ali je pomislila da je i to samo jedna od faza. Ipak, vrijeme je odmicalo, a situacija se nije mijenjala.

Kada je napunila tri godine, Mia je potpuno odbacila svoj pol i zvanično se predstavljala kao dječak.
Zabrinuti roditelji potražili su savjet psihologa, ali na kraju, poslije brojnih razgovora ipak odlučili da bi promjena pola bilo najbolje rješenje, jer bi svaka druga odluka mogla ozbiljno da naruši njegovo samopouzdanje.

Džejkobovi roditelji sigurni su da Džejkobovo ponašanje nije bila dječja faza, jer je on zaista mrzio svoje tijelo i stalno se pitao „zbog čega se rodio u tijelu djevojčice”.

U junu 2014. Limejsovi su pokazali Džejkobu dokumentarac o dječaku koji je promijenio pol i pitali ga šta misli o tome.

Džejkob je (tada još uvijek Mia) rekao da bi volio da bude dječak, ali da ne može jer mora da bude djevojčica u školi. Tada su mu roditelji objasnili da ukoliko želi može da krene u novu školu, a Džejkob je bio oduševljen.

Tada su bili sigurni da treba da krenu na to putovanje.

Nakon operacije Džejkob je postao mnogo društveniji, opušteniji i otvoreniji.
„Zaista je postao potpuno druga osoba. Sigurni smo da nismo pogriješili, niti požurili sa ovom odlukom“, kazao je njegov otac Džo.

KOMENTARI:
Loading...