U Domu zdravlja Retfala u Osijeku jedna je stomatologinja objavila nesvakidašnje upozorenje.

Zbog učestalog dolaska pacijenata koji ne održavaju osobnu higijenu, mole se svi pacijenti da na naručeni termin u ordinaciju dođu čisti, okupani, ugodnog mirisa i opranih zuba. Pacijenti koji ne ispoštuju navedeno, neće biti primljeni, nego će dobiti novi termin !!!”, napisala je stomatologinja Maja Šušnjara.

Kazala je da je bila prisiljena upozoriti na važnost osobne higijene, zbog određenog broja pacijenata koji o tome nisu vodili računa.

“Na ovaj me potez potaknulo desetak pacijenata koji ne samo da ne održavaju higijenu zuba nego općenito ne drže do osnovne higijene tijela. Jednoj sam pacijentici otvoreno rekla kako ću joj, ne bude li se sljedeći put otuširala i oprala zube, zakazati novi termin i ponovno inzistirati na istome.

I u najhladnijim smo mjesecima ponekad morali otvarati prozore da bismo došli do zraka. Pacijentica se nije bunila, a moram priznati da mi se čini kako sam utjecala i na mnoge druge pacijente, jer sad dolaze puno uredniji nego inače. Obavijest koju sam stavila na vrata svoje ordincije komentirali su uglavnom oni na koje se ona ne odnosi, kojima je to bilo duhovito i simpatično, no cilj je da se u njoj prepoznaju oni koji ne drže do osobne higijene”, kazala je Šušnjara za Glas Slavonije.

KOMENTARI:
Loading...