Iako su tokom takmičenja bili miljenici publike, prva slava brzo prođe. Traje uglavnom koliko i takmičenje, a nakon toga pobjednici padaju u zaborav.

Da je pored dobrog glasa potrebna i upornost, harizma, konstantan rad na sebi i želja da se uspije u muzičkim vodama govori i činjenica da su najpopularniji pjevači i pjevačice oni koji su se lošije plasirali od pobjednika. Pobjeda je cilj svima koji se prijave u muzička takmičenja, ali da prvo mjesto ne mora da znači i popularnost najbolje su se uverili Rafael Dropulić Rafo, Adnan Babajić, Daniel Kajmakoski, Dušan Svilar…

Rafael Dropulić Rafo

Pobjednik prvog muzičkog realiti šou “Story Supernova Music Talents” je Rafael
Dropulić Rafo. Zaludio je naciju. Od njega se očekivalo baš mnogo, ali iza sebe ima samo jedan album “Mangipe”, koji baš i nije prošao slavno. Rafo kaže da se i dalje bavi muzikom, no živi povučenim, pa više porodičnim životom, i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Amel Ćurić

U isto vrijeme dok je Rafo “harao” Hrvatskom, Amel Ćurić je Bosnom u šou “OBN music talents”. Od tada do danas on je aktivan u muzici, ali još mu se, kako mu je rekao i Massimo Savić, nije desila pjesma. Po novu šansu, ali kako sam kaže, ovoga puta će bolje iskoristiti, želi okušati na još jednom takmičenju. Trenutno, svoje mjesto pod zvjezdanim nebom traži u muzičkom rijalitiju “X Factor”.

Adnan Babajić

Ovaj momak je pobijedio u prvoj i jedinoj sezoni “Operacije trijumf”, 2009. godine. Kada bismo vas pitali ko je osvojio prvo mjesto, teško da biste njegovo ime ispalili “k’o iz topa”.

– Što se tiče estradne scene, mene nema samo u Srbiji, ali nastupam po Bosni, Italiji, Austriji. “Operaciju trijumf” pamtit ću kao veliko životno iskustvo, kao lijepu uspomenu, najviše zbog toga što sam upoznao nove prijatelje, a naravno mnogo i naučio zahvaljujući profesorima – rekao je jednom prilikom Adnan. No, vrlo brzo je shvatio da ipak mikrofon nije za njega pa se “udao” i otišao za Ameriku.

Adnan Nezirov

Momak fantastičnog glasa Adnan Nezirov našao se na tronu druge sezone Hayatovog šoua “Zvijezda možeš biti Ti”. Nakon pobjede snimio je album, a muzički kritičari kažu fantastičan. No, i album i Adnan ostali su u sjeni. Da li je ta daljina od Sarajeva presudila da ostane gdje jeste jer iz Bihaća baš i nije lako doći samo zbog gostovanja u emisiji, ne znamo ali mnogi se slažu da ima sve da bude broj 1. No karte mu se nisu složile.
Naravno, od muzike ne odustaje, te se ovih dana ponovo “šunja” a oni uz njega vjeruju da će sve doći na svoje.

Dušan Svilar

Svilar je trijumfovao u “Zvezdama Granda” 2007. godine i od tada je snimio tri albuma. Fin momak iz komšiluka, kako su ga prozvali fanovi, nije sklon skandalima, te ga u medijima ima onda kada postigne poslovni uspjeh. Svilar je marta 2013. godine sa pjesmom “Spas” učestvovao na takmičenju “Beosong 2013.” i bio je drugi. Između ostalog, tri puta se takmičio na “Grandovom festivalu” i jednom na “Sunčanim skalama”.
Ipak, od njega su veću popularnost stekli Rada Manojlović i Milan Stanković, koji su osvojili drugo, odnosno šesto mjesto iste godine.

Daniel Kajmakoski

Makedonac je ogromnu popularnost stekao tokom prve sezone takmičenja “X Faktor”. Međutim, ona je trajala koliko i takmičenje. Iako mu je produkcija obećavala album, on do danas nije snimljen.  Ipak, Kajmakoski je pobijedio na takmičenju u Makedoniji i izborio plasman za svoju zemlju na “Evroviziji” koja će se ove godine održati u Beču. Hoće li ga ovaj muzički spektakl odvesti među zvijezde vidjet ćemo poslije maja.

Mirzu Šoljanina “ među žive” vratila Nina Badrić

Ovaj lijepi mladić iz Sjenice zaludio je sve, ne samo svojom ljepotom i skromnošću već i harizmom kojom je zračio i načinom kako je pjesme donosio. O njemu su pričali i stari i mladi i žene i muškarci… Ako se za ikoga može reći da je imao sreće u ovakvom načinu prezentovanja, to je on. Mada onaj pravi sjaj, kakav je imao tokom šoua, je iščezao.
Sa Harijevom pjesmom “Poljubi me”, ostao je “među živima”, a onda je počeo da klizi, no Nina Badrić mu je dala “ruku spasa”. I ne samo da se pjesmom vratio već je preko noći postao poznat i u komšiluku, gdje je postao glavna tema estradnih zbivanja.

KOMENTARI:
Loading...