Planetarno popularni Facebook postao je olako mjesto za sklapanje prijateljstava i nuđenje poslova u kojima su, ako je suditi prema provedenoj istrazi, dvoje svodnika D.T. (23) sa šireg zagrebačkog područja te 19-godišnja D.C. s juga Hrvatske, vrbovalo više cura od kojih su najmanje tri bile maloljetne, piše Jutarnji.hr.

Upravo zbog podvođenja djeteta njemu prijeti do deset godina zatvora, dok bi omogućavanje prostituiranja kao i oglašavanje seksualnih užitaka, svodnicu moglo stajati do pet godina robije.

Sve je počelo početkom oktobra 2013. godine kada je, tada 21-godišnji D.T., s ciljem zarade, na Facebooku otvorio razne profile. Agencija Mija, Leon Luxuryagencija, The Agency Zagreb, Agencija Angels… samo su neke od korisničkih profila preko kojih je D.T. kontaktirao sa nepoznatim djevojkama. Ujedno se reklamirao i u Oglasniku. Njegova, pak, dalmatinska pomagačica je zaprimala pozive korisnika i dogovarala uslugu, organizaciju, cijenu… U nekoliko navrata plan im se izjalovio.

– Bok, ja sam iz ‘Agencije Mija’ koja se bavi fotografiranjem mladih djevojaka. Jesi li zainteresirana za zaradu? Jako si lijepa i atraktivna. Nađimo se u kafiću pa da ti detaljnije objasnim – dio je poruke koju je D.T. poslao sredinom oktobra 2013. godine 17-godišnjoj djevojci, a kojoj je potom na susretu uživo objasnio da se zarada bazira na pružanju seksualnih odnosa i da je on već sve organizirao od stana do klijenata.

Željan zarade preko prelijepe djevojčice kojoj je obećao 27.000 kuna mjesečno, D.T. je mobitelom poslikao njezinu osobnu iskaznicu te ju uputio da će posao odrađivati u jednoj kući u Heinzelovoj ulici. Iduća dva dana tinejdžerici su, dok je bila u tom prostoru, najavljivali i slali mušterije, ali zbog straha od nepoznatog klijentima nije otvarala vrata. Dvodnevna agonija za nju se pretvorila u očaj jer joj je D.T. preko Facebooka naredio da mu donese zarađeni novac.

– Ako mi ne pošalješ novac, reći ću svima čime se baviš! Zapamti, znam gdje živiš i u koju školu ideš! – zaprijetio je srednjoškolki D.T.

Vrbujući, pak, druge djevojke D.T. im se predstavljao kao Viktor odnosno Leo iz agencije koja pruža usluge druženja sa situiranom gospodom. Garantiranu diskreciju i zaštitu u zamjenu za vrući seks cijenio je od 3.100 do 4.000 eura. Znao je da su maloljetne, ali nije odustajao.

– Hvala, ali ja imam 17 godina i ne prihvaćam ponudu – bile su dvije odbijenice koje je primio kao hladan tuš, pritom ni ne naslućujući da je prijavljen policiji.

Međutim, početkom ove godine, jedna je pristala. Ukupno šest seks-akcija od kojih je pola sata naplaćivala 300 a puni sat 500 kuna. Od svoje zarade, 1.600 kuna predala je mlađahnom svodniku.

KOMENTARI:
Loading...