Marina Pearson je blogerka koja povremeno piše tekstove na sajtu “YourTango”. Ovog puta napisala je tekst o tome zbog čega je prevarila muža. U njemu potpuno otvoreno piše kako se osjećala tada, a kako se osjeća sada.

“Kako si to mogla da mi uradiš, da nam uradiš? Ko si ti i s kim sam se to ja vjenčao?”, vikao je moj muž sa suzama u očima kada je saznao da imam aferu. Sve to vrijeme ja sam stajala pred njim i tresla se, u šoku, bez riječi i bez ideje šta da uradim. Ja sam ga prevarila.

Sada kad razmišljam o tome shvatam da ga ništa što kažem ili uradim ne bi smirilo u tom trenutku. Njegova ljubav prema meni pretvorila se u prezir i mržnju – u njegovim očima postala sam čudovište.

Kad se naš brak završio, kroz glavu su mi iznova i iznova prolijetala pitanja: Zašto? Zašto sam ga varala? Zašto sam takvo nešto uradila čovjeku koji je bio pažljiv, zabavan i darežljiv? Nije mi nikad uradio ništa loše.

Ako me osuđujete dok čitate ovo, razumijem. To je u ljudskoj prirodi. Ali vjerujte mi da me niko nije osuđivao više nego što osuđujem sebe samu. Iako je na kraju sve ispalo kako treba, ne bih to ponovila. Ali sada potpuno razumijem zbog čega žene varaju. Nažalost, i moj bivši muž sad razumije to.

Nakon mnogo promišljanja, konačno sam spoznala šta me je to navelo da ga prevarim:

Potraga za lažnom srećom

U vrijeme kad se prevara desila ja sam sreću tražila u spoljašnjim stvarima, pa sam odlutala u maštanje da svi muškarci na svijetu postoje da bi mene usrećili. Vjerujem da sam to mislila zbog toga što nisam bila srećna u braku sa svojim bivšim mužem i da će neko na srebrnom poslužavniku da mi donese sreću. To je mogao neko drugi, zar ne? Ne, to nije istina i nikad neće biti. Zapravo me je sve to što je vezano za aferu pogodilo, još više zbunilo i učinilo nesrećnijom.

Lekcija koju sam naučila: Sada kada spadam u grupu žena koje su prevarile muža znam da sam prevarom bježala od sebe i da sam sama odgovorna za svoju sreću i ispunjenost. Moja sreća nije ničija druga obaveza, osim moja.

Krila sam se umjesto da progovorim

Iskreno sam vjerovala da sam bila loša osoba jer me moj muž više nije privlačio. A nisam mogla da mu kažem da mi nije seksualno privlačan. Umjesto da budem iskrena, postala sam “loša osoba” i prevarila sam ga. Ali sam opet ćutala, jer sam mislila da me niko neće voljeti kao što me je volio on.

Lekcija koju sam naučila: Sada shvatam da nas sopstvena uvjerenja mogu navesti na glupe stvari. Naša uvjerenja su odgovorna za naše ponašanje. Sada sam poradila na sebi i ponovo sam u srećnoj vezi.

Moja potreba nije bila pogrešna, ali moji postupci jesu

U vrijeme kad sam imala aferu, strast u mojoj vezi je bila mrtva. Željela sam da me muž želi, da mu bude stalo i da se potrudi. Ali naša veza je zapala u svakodnevnu rutinu, u njoj nije bilo uzbuđenja. Željela sam da se oslobodim toga, pa sam odlučila da postupim sebično (da ga prevarim).

Sada znam da je moja potraga za strašću izvan moje veze bila kratkoročno rješenje i da je to tako u svim slučajevima. Bolje bi bilo da sam radila na očuvanju onoga što smo moj bivši i ja imali.

Iako imam more izgovora, moja afera je bila sebično djelo. Ja prva to priznajem. Imala sam opcije, mogućnost izbora, ali sam odlučila da krenem tim putem sigurna da je u aferi rješenje.

Zato svim ženama koje su na korak od toga da prevare svog partnera savjetujem da dobro razmisle šta će dobiti od toga. Ako jurite sreću, ja vam garantujem da je nećete naći, jer se ona nalazi u vama, prenosi Blic.

Danas mi nije žao zbog onoga što sam uradila, nego samo zbog bola koji sam izazvala. Moj muž mi je razvodom dao najbolji poklon koji neko može da vam da – priliku da konačno nađem sreću koja se krila u meni.

KOMENTARI:
Loading...