Naš program je bio dječija slikovnica u poređenju sa onim što se emitovalo na drugim televizijama, kaže odgovorni urednik Televizije Happy Milomir Marić povodom zabrane emitovanja rijalitija “Parovi” na 24 sata. Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM) izreklo je TV Hepi privremenu zabranu emitovanja programa u trajanju od 24 sata zbog emitovanja sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika.

“Preskočili smo druge televizije po rejtingu i to je jedini razlog zašto smo kažnjeni. Otvoreno su mi prijetili da će se ovo dogoditi. Prvo ćete napasti tabloidi, a onda će te REM ukinuti, saoštili su mi“, tvrdi Marić ne želeći da otkrije identitet osoba koje su mu prijetile.

“Kampanju protiv nas vode tabloidi koji su stvorili ličnosti iz “Parova”. Imam pouzdane informacije da su posljednjih dana urednici i vlasnici pojedinih televizija s nacionalnom frekvencijom bili u panici. Mijenjali su programsku šemu, “sjekli” redovni program s kojekakvim sadržajem reagujući na rast gledanosti TV Happy“, objašnjava Marić i ističe kako će poštovati odluku REM.

“Prilagodićemo program zahtjevima Regulatornog tijela“, rekao je na kraju Marić.

KOMENTARI:
Loading...