Trend rupe, odnosno zakačke na leđima košulje počeo je 1960. godine i postao je jako popularn u Ivy Ligi. Počeo je kada je SAD napravio košulje za Oxford.

Navodno su postale jako nepopularne kada su devojke počele da vuku muškarce za njih. Ako su pomislile da im je momak sladak i da nosi košulju sa tim, oni bi brzo povukle i obično bi pocijepale košulju! Neki momci su ih sijekli čim bi kupili košulju kako se to ne bi desilo.

Ipak, foru su pokupili i drugi brendovi i ostalo je da se koristi i dan-danas.

One su zapravo korištene kako bi se okačila košulja. Ponekada su stavljane i unutar košulje, najviše su se koristile nekada kada veliki garderoberi i ormari nisu bili uobičajeni. Dozvoljavale su košulji da visi na taj način da se ne izgužva. Ona bi lijepo legla na kuku i ne bi oštetila košulju. Košulja je tako duže i trajala i izgledala ljepše kada je tako zakačite.

Postoje mnoge priče o tome kako su zakačke nastale. Neki kažu da su ih prvo koristili mornari kako bi kačili svoje majice i košulje na kuke na brodu dok su se presvlačili.

Kasnije, u 70-tim godinama koristile su se i za status veze. Djevojke su cijepale to na mladićima koji im se dopadaju. Neki muškarci su namerno cijepali kako bi folirali da su u vezi. Kome još treba Tinder ili status veze na Facebooku? Samo obucite košulju sa zakačkom i spremni ste! Mnogo manje komplikovano.

KOMENTARI:
Loading...