Pažljivo pročitajte sva pravila jer nikada ne znate gdje će vas put odvesti, a sigurno na tom putu ne biste željeli da završite u zatvoru.

Znamo da svuda u svijetu, pa čak i kod nas postoje neka pravila za koja mislimo da nemaju poentu, ali sigurno se kad tad dogodilo nešto zbog čega su ove zabrane i uvedene. Kada pročitate šta je sve zabranjeno u nekim gradovima i državama, sigurno ćete se zapitati šta li je toliko strašno neko uradio pa je ovakav bizaran zakon donesen.

Pažljivo pročitajte sva pravila jer nikada ne znate gde će vas put odvesti, a sigurno na tom putu ne biste željeli završiti u zatvoru, piše Distractify.com.

1. Ajova – namigivanje ženama koje ne poznajete

U granicama grada Otumva u Ajovi, muškarac ne smije da namigne ženi koju ne poznaje.

2. Oklahoma – Ne smijete da pravite ljutite grimase prema psima

Da, da, baš tako! Ljudi koji prave ružne grimase prema psima mogu da budu uhapšeni u ovoj državi!

3. Australija – Muškarci u haljinama bez bratela

Prema stogodišnem zakonu Melburna, protivzakonito je da se muškarac u javnosti pojavi u haljini bez bratela. Dakle momci, ako nosite haljine neka imaju rukave.

4. Kapri, Italija – Nošenje glasnih cipela

Dvoje turista u Kapriju nedavno su uhapšeni zbog nošenja pretjerano glasnih japanki. Ova zabrana je samo jedna u nizu bizarnih zakona koje su uveli gradonačelnici širom Italije da zaštite javnu bezbjednost.

5. Singapur – Žvakaće gume

Nijedna žvaka nije dozvoljena da se kupi ili proda unutar Singapura i kazna je 500 dolara ako pljunete žvaku na ulicu.

6. Delaver – Prosidba (ako ste žena)

Pažljivo dame! U Vajtsvilu, Delaver, žene mogu da plate kaznu ukoliko zaprose muškarca!

7. Alabama – Bacanje slina na ulicu

Ako volite da “tragate za zlatom” na divljim ulicama Alabame, bolje to parčence zadržite za sebe. Bacanje na ulicu neće se tolerisati.

8. Vašington – Jahanje ružnog konja

U Vilburu, Vašington, ilegalno je da jašete ružnog konja u javnosti, ostaje samo pitanje ko odlučuje šta je ružno, a šta nije?

9. Alberta – Vikanje i vrištanje u javnosti

U Taberu, Alberta, kazna je 150 dolara za vikanje, vrištanje ili psovanje na javnom mestu!

10. Njemačka – Ostajanje bez goriva na autoputu

Ostajanje bez goriva na autoputu je strogo zabranjeno. Ako vam se desi, možete da se suočite sa trocifrenom kaznom: ugrožavanje drugih vozača i hodanje po autoputu do benzinske stanice.

11. Kina – Reinkarnacija bez dozvole vlade

Jedan od historijskih najvećih apsurda totalitarizma je kineska vlada koja je zabranila Budistima na Tibetu da se reinkarniraju bez njihove dozvole.

12. Francuska – Jesti kečap za vrijeme ručka

Začinska zabrana je zapravo efikasna u školskim i fakultetskim menzama, a pokrenuta je kao pokušaj da se smanji unos šećera u ishrani mladih, a takođe i da se zaštiti nacionalna kuhinja. (U međuvremenu u SAD, kečap je klasifikovan kao biljka).

13. Burundija – Džogiranje sa prijateljem

Trčanje u grupama (definisano kao dvoje i više ljudi) je zabranjeno na ulicama glavno grada Burundije. Tračanje sa prijateljima je objašnjeno kao izgled bunta i revolucije.

14. Sjeverna Koreja – Nošenje farmerki

U Sjevernoj Koreji je krivično djelo ako nosite farmerke jer one simbolizuju neprijatelja – Ameriku.

KOMENTARI:
Loading...