PRIČA KOJA JE OSVOJILA AMERIKU: Krezubi konobar poslužio mušteriju, a nastavak je nevjerovatan!

Momak u crvenoj majici zove se Brian Maixner i on je konobar u restoranu “Doo-Dah Diner” u Wichiti (Kansas) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Možda vam njegov izraz lica i izostanak osmijeha na fotografiji iznad izgleda čudno, ali sve postaje razumljivije kada se zna da je Brian još od djetinjstva imao ozbiljne probleme sa zubima. Neke od njih je morao izvaditi, drugi su bili inficirani karijesom, a skromni konobar nije imao novca da ih popravi.

Sve se to promijenilo kada je u restoran navratio gospodin iz drugog grada, dobrostojeći advokat Fred Boettcher. Lokalnim reporterima ispričao je da ga je na ono što će učiniti motivisalo to što je i on, kao dječak, imao slične probleme sa zubima.

Kada je vidio Maixnerov osmijeh, Boettcher je odlučio da učini nešto zaista posebno. Otišao je do upravnika restorana i kazao da želi ostaviti napojnicu u iznosu od 25.000 dolara kako bi bio siguran da će Brian dobiti nove zube.

– Ono što je po mom mišljenju najvažnije u životu da biste bili zadovoljni je da budete ljubazni prema svakome i pomognete drugim ljudima koliko možete – objasnio je advokat svoj potez.

duhdah (5)

Kako izgleda konobar sa novim zubima možete pogledati na fotografiji ispod. Mora vježbati govor i još uvijek se navikava na čvrstu hranu, ali uživa nakon što je riješio svoj problem.

duhdah (2)

 

KOMENTARI:
Loading...