– 0d 4. aprila nove epizode najpopularnije tv serije na Balkanu prikazivat će na FACE TV.

Mlada i ambiciozna tv stanica Senada Hadžifejzovića objavila je u svome Centralnom dnevniku koji se emitovao sinoć, ekskluzivnu vijest – nove ludosti familije Fazlinovića od sada će publika u BiH gledati na ovoj televiziji, a FTV, zbog intertnosti aktualnog menadžmenta, definitivno je izgubila svoj najgledaniji programski sadržaj

Sinoć je u svome Centralnom dnevniku novinar i vlasnik FACE TV Senad Hadžifejzović objavio ekskluzivnu vijest:

– 0d 4. aprila nove epizode najpopularnije tv serije na Balkanu prikazivat će na FACE TV.

Kako je saopćeno, FACE TV će nove epizode iz 7 sezone serijala emitirati svaku noć, u 20h. Time je ova mlada i ambiciozna tv stanica napravila najveći medijski transfer sezone, što joj otvara prostor da programski i marketinški ugrozi druge televizije u BiH, kako javne servis, tako i druge komercijalne tv stanice. Radi se ugovoru za emitiranje oko novih 100 epizoda ovoga serijala.

Najveći gubitnik u ovome medijsko-produkcijskom transferu je FTV, javni servis koji je dosad imao ekskluuzivna tv prava za ovaj serijal. Posjećanja radi, „Lud zbunjen normalan“ je iniciran 2007. od strane producentske kuće FIST i tadašnjeg menadžmenta FTV-a na čelu sa Jasminom Durakovićem, a uskoro nakon toga u projekat je kao koproducent ušla i hrvatska Nova TV. Serijal je doživio veliki uspjeh u BiH i Hrvatskoj, potom i čitavom regionu. Danas je ova serija za koju scenarij ispisuje Feđa Isović i čiji je producent Davor Pušić, najuspješniji izvozni proizvod kreativne industrije u BiH.

Vremenom je, zbog inertnosti aktulalnog menadžementa FTV-a, Nova TV preuzimala projekat, a epilog čitave situacije u kojoj je ovaj javni servis definitivno izgubio svoj uvjerljivo najgledaniji tv. program.

KOMENTARI:
Loading...