S obzirom na to da anus nije direktno povezan sa spolnim organima žene, tehnički ne bi trebalo doći do začeća za vrijeme analnog seksa. Međutim, to nije pravilo i pojedini istraživači tvrde da je ipak moguće doći do koncepcije i tokom analnog seksa.

Vaginalni i rektalni otvori su poprilično blizu jedan drugom tako da postoji mogućnost da sjeme u izvanrednim okolnostima može dospjeti do vagine, kaže dr. Mary Jane Minkin, klinički profesor akušerstva, ginekologije i reproduktivnih nauka na Yale School of Medicine.

“Iako je sigurno da u vaginu neće prodrijeti visoka koncentracija sperme, vrlo važno je istaći da je potreban samo jedan jedini spermatozoid kako bi došlo do trudnoće”, kaže dr. Minkin.

Dakle, iako je izuzetno teško zatrudnuti tokom analnog seksa, njegovo upražnjavanje nije efikasno sredstvo kontrole rađanja, prenosi Health24.

Isto tako, dr. Mary Jane Minkin ističe kako su dosta veće šanse da dobijete spolno prenosivo oboljenje ako imate analni seks u odnosu na vaginalni.

“Sluznica anusa nije struktuirana na način da bi se adekvatno mogla boriti protiv infekcija. Iako se i u vagini nalazi određena koncentracija bakterija, vaginalno tkivo je dosta otpornije na mikroorganizme”, ističe dr. Minkin.

Na samom kraju, stručnjaci su saglasni da su šanse za trudnoću za vrijeme analnog seksa izuzetno male, ali i dalje moguće.

KOMENTARI:
Loading...