Woman Loading Plates Into Dishwasher

Topao, lagan za čišćenje i lijep. To su najvažnije odlike koje bi trebao imati kuhinjski pod. Međutim, rijetko je kada tako. Kvalitet i izgled poda u kuhinji se, najčešće, neopravdano zanemaruje u odnosu na druge prostorije.

Većina domaćica misli da nije važno kakav je, jer se u ovoj prostoriji priprema hrana. Naprotiv, ukoliko je topla i lijepa, kuhinja može postati jedna od najvažnijih prostorija u stanu ili kući.

Zato evo nekoliko preporuka:

  1. Pločice. Mnoge domaćice žele pločice u kuhinji kako bi lakše obrisale pod kada nešto prospu. Međutim, iskustvo nas uči da su pločice izuzetno hladne i da se kližu.
  2. Laminat. S laminata se lako obriše sve što se prosulo, ali se, također, ovaj materijal i veoma lako podiže i još lakše uništava. Proizvođači tvrde da laminat ima rok trajanja 15 godina, ali se u kuhinji mnogo brže “ofuca” i podigne.
  3. Itison. Ukoliko je cijena povoljna, ovo može biti dobro rješenje. Itison je topao i, ukoliko je šaren, eventualne fleke se neće toliko vidjeti. Mana mu je što ga morate često mijenjati.
  4. Vinil. Jeftin je, brzo i lahko se može obrisati, ne ostaju fleke, topliji je od pločica, trajniji od laminata, jeftiniji od parketa. Najbolji je u kombinaciji sa stazama ili prostirkama.
  5. Staze. Griju pločice, dobre su preko klizavog laminata, a čuvaju skupi parket. Jeftine su, pa ih možete mijenjati godišnje. Birajte one s gumom na naličju.
  6. Trska. U radnjama možete kupiti i staze od trske koje je lako održavati.
KOMENTARI:
Loading...