Jason Statham (London, 12.9.1967) britanski je filmski glumac. Najpoznatiji je po svojim ulogama u akcijskim filmovima, kao što su: Duhovi Marsa, Transporter, Collateral, Lopovi, Ubojice i dvije nabijene puške, Ubrzanje, Smrtonosna utrka i drugi.

Statham se rodio u Londonu, kao sin barskog pjevača i plesačice. U djetinjstvu je igrao nogomet i bio ulični zabavljač, ali su ga od svega najviše zanimali skokovi u vodu. Bio je dvanaest godina član britanske reprezentacije te je na SP-u 1992. zauzeo 12. mjesto.

Kako prenose arapski mediji, Jason Statham je prihvatio islam, voli islam i muslimane, prije svega islam je za njega jedina ispravna vjera, i ima potrebu za duhovnim mirom, i pored novca i slave, koji ga ne čine sretnim. Jason se sa svojim drugarom slikao u tradicionalnoj islamkoj kapi pored džamije, za koju pretpostavljamo da se nalazi u Rusiji.

Zvanične informacije još nemamo, ali ono što je jasno kao i njegove kolege koji su islam prihvatili i mnoge druge slavne ličnosti, uskoro ćemo Jasona vidjeti u haremu Kjabe (Saudijska Arabija, Mekka).

 

 

KOMENTARI:
Loading...