Šaban Šaulić poginuo je 17. februara na putu Bifild-Butersloh, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Usmrtio ga je pijani Nijemac bez dozvole koji je divljao za volanom.

Kako prenose mediji, Šaban Šaulić biće sahranjen u petak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Iako je rođen u muslimanskoj porodici, on neće biti sahranjen po tim običajima, ali i ni po jednim drugim. Kako pišu srbijanski mediji, biće obavljena građanska sahrana, bez ijednog sveštenog lica.

– Šaban je rođen u muslimanskoj porodici, vaspitavan je u tom duhu, ali neće biti tako sahranjen. Šaban je odrastao u SFRJ i uprkos porodici nikada nije bio vjerski definisan. Po muslimanskim obredima nije ni ulazio u vjeru, da oko toga ne detaljišemo, zna se o čemu je riječ, kaže izvor blizak porodici Šaulić, prenosi Kurir.

– Obaviće se građanska sahrana, a sveštenika neće biti, jer on lično nije pripadao nijednoj vjeri. Šaban je poštovao svaku vjeru, ali nijednu nije ispovijedao. Nikada nije ušao ni u jedan vjerski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovjek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vjere, religije… Važno mu je bilo samo kakav je čovjek, objasnio je izvor.

Kako saznaju mediji, komemoracija će najverovatnije biti održana u petak, prije sahrane.

KOMENTARI:
Loading...