Netflix je potvrdio da će hit-serija “Emily u Parizu” imati drugu sezonu. Serija koja je započela s prikazivanjem 2. oktobra na Netflixu prati mladu Amerikanku Emily iz Chicaga koja dobiva posao u pariškoj marketinškoj agenciji Savoir s ciljem da agenciji da svoj američki pogled na branšu i pobrine se za sadržaj društvenih mreža.

Zbog toga se seli na drugi kraj svijeta, gdje počinje njena nova životna pustolovina. Ipak, neki će je pariški običaji šokirati, s nekim se teško nosi, ali se svakom novom danu predaje s jednakim žarom. A čini se da je iza ugla možda i prava ljubav…

No, kao što je uvijek slučaj s dugo najavljivanim i s nestrpljenjem očekivanim ostvarenjima, serija je podijelila javnost. Neki osporavaju njenu vrijednost i kažu da je serija prepuna lapsusa koje pravi Francuzi nikada ne bi dopustili, a neki pak s nestrpljenjem očekuju nove pustolovine pomalo šašave Emily.

Dok jedni pronalaze inspiraciju u njenim odjevnim kombinacijama, drugi upozoravaju da one nisu tipične za tako mladu ženu koja si ih, uostalom, u stvarnosti ni ne bi mogla priuštiti s obzirom na posao.