Narednica Erica Hay sažalila se nad muškarcem kojeg je zatekla na benzinskoj pumpi, shvativši da je zapravo beskućnik te je kupila dva obroka, jedan za njega i drugi za sebe. Zatim je sjela s njim ispred benzinske pumpe, na trotoar i pravila mu društvo tokom jela, a čitav prizor fotografirala je prolaznica Tianna Greene, a fotografije su završile na internetu.

“Ne znam ovu policajku, ali divim joj se danas i svaki dan. Bio je to potpuno divan čin pažnje koji njoj, čini se, dolazi prirodno. Iako sam bila blagoslovljena svjedočiti manje od dvije minute njezine pažnje, koju je davala od srca, to mi je doista uljepšalo jutro”, napisla je uz objavljene fotografije Greene, piše Independent, prenosi Dnevnik.hr

“Ako neko poznaje ovu policajku, recite joj da je danas učinila nešto važno, ne samo u životu tog gospodina, nego i u životima svih s kojim dolazi u dodir”, dodala je Greene.

Mediji su pronašli policajku, a ona je objasnila što ju je ponukalo na taj čin.

“Bio je tamo posve sam, pa sam kupila hranu i vratila se kako bi je podijelila s njim. Niko ne želi jesti sam. Izolacija je najgori dio za beskućnika. Oni su izolirani od svih, a ja mislim da je bilo kakav oblik interakcije pozitivna stvar”, istaknula je narednica Hay za portal Today News.

Ne treba čuditi da su fotografije brzinom munje završile u mnogim medijima i na mnogim instancama društvenih mreža.

KOMENTARI:
Loading...