Ovih dana internetom se ponovno počeo širiti tekst koji je još sredinom prošle godine objavljen na Elite Dailyju, a radi se o pismu djevojci koja napustila dečka koji je bio savršen za nju.

“Vidjela sam to previše puta, dobar dečko gubi djevojku zato što je bio onakav kakav zapravo jest. Još je gore ako je stvarno dobar dečko, izgubit će je i o tome neće reći ni riječi. Prihvatit će njezinu odluku i poželjeti joj sve najbolje dok ona odlazi iako je sve što je oduvijek htio. U ime svih dobrih dečkiju, ovo je pismo djevojci koja je napustila najbolju stvar koja joj se dogodila”, stoji u uvodu.

“Draga djevojko koja se okrenula i otišla, nije da nisi znala u što se upuštaš. Rekao ti je da je dobar. Bio je lakovjeran i davao ti sve što je mogao, kad god je mogao.

Dobar dečko vjeruje da treba učiniti pravu stvar. Bio je kraj tebe kad si ga trebala i učinio je sve da znaš koliko nekom možeš značiti.

Živimo u generaciji u kojoj svi moramo nositi maske i igrati uloge kako bismo preživjeli bojno polje spojeva u 21. stoljeću. Potpuno davanje ne postoji.

Lajkamo citate na Facebooku i objavljujemo stvari na Instagramu, jednog dana ističemo da želimo mazohista, a drugog dana romantika. Igramo te igrice u kojima samo ponekad postajemo dostupne, a pretvaranje da smo nedostižne postaje prioritet. Zašto?

Nije li krajnji cilj smiriti se s nekim? Koji je smisao izlazaka ako nemamo jasni cilj? Ako su veze za jednu noć ono što tražimo, pustite dobre dečke na miru i igrajte se s onima sličnim vama.

Čuvajte same sebe i svoju energiju jer dobar vam dečko neće olakšati da samo tako odete. Njima je stalo i izvući će od vas objašnjenje čak i kad zna da će to biti gomila gluposti.

Svaka djevojka kaže da im sviđa neki šupak jer predstavlja izazov – izazov da ga pripitomi, istrenira i natjera da bude više od običnog glupana. Jesi li ikad pomislila da si možda ti ta koja treba naučiti što znači osjećati?

Prošla si kroz nešto, kao i svi mi, i to te promijenilo. To je normalno i ljubavni će se neuspjesi događati, ali sljedeći šupak neće popraviti ono što je prethodni učinio. Sve će ostati isto ili postati još gore. Njegov prioritet nisi ti niti ćeš to ikada biti. I sad si ogorčena i rezervirana prema svemu što pruža više zadovoljstva od veza za jednu noć.

Ne želim reći da šupci ne mogu biti zabavni, ali kad sve završi, postoji li bilo što osim zabave? Vjerojatno ne.

U stvari, šupci mogu biti šarmantni i to je šarm kojim opravdavaš svoju potragu. Govori “postoji nešto u njemu”. No, sve su to kvalitete koje su te i povrijedile.

Stoga, odguruješ dobrog dečka. Kad ne želi otići, ti ga guraš još jače. no, on ne odustaje i svaki puta kada ga odgurneš, on te k sebi privlači još jače.

Zanemario je tvoje strahove i natjerao te da rasteš, borio je se za tvoje strasti kad si ih ti odbacivala. Zanemario je ono što želiš i usredotočio se na sve što trebaš. A tad si otišla jer bio je predobar.

Davao ti je previše svega što si htjela i život je postao prejednostavan. Željela si sukob i poteškoće kao da sve ostalo u životu nije garantiralo upravo to. Tu je tvoja greška.

I on je bio povrijeđen, ali izabrao je ostati dobar unatoč svemu. Naučio je da različiti ljudi nude različite stvari i odlučio je da nikome neće dopustiti da promjeni ono što jest.

No, pustio te da odeš i to je bilo to. Svi govore da u moru ima još riba i pustio te da odeš s tom spoznajom iako ga je to boljelo.

Ono što ne znaš jest da postoje druge koje neće biti glupe poput tebe. Kad jednom shvatiš da želiš samo dobrog dečka, bit će kasno. Neka druga vidjet će koliko je savršen i neće gubiti vrijeme.

Izgubila si svog Teda Mosbyja i, garantiram ti, za njega si bila Robin. Dobri dečki su tu da se odmoriš, bacaju svjetlo na stvari koje su važnije od igrica s kojima poistovjećujemo našu generaciju.

Možda te volio prerano i bilo je prerano i preludo, ali tipovi poput Mosbyja ne pojavljuju se svaki dan – ne pojavljuju se gotovo nikad. Kupio ti je plavu francusku trubu i natjerao te da osjetiš ljubav onda kad je ljubav nestala iz tvog rječnika. Ponovno si govorila “volim te” i prisjećala se kakav je osjećaj to izgovoriti.

Bio je dečko s kojim si trebala završiti, onaj koji sve mijenja. Samo želim da to shvatiš prije neke druge jer na kraju dana svi, pa i dobar dečko kojeg ne zaslužuješ, navijaju samo za tebe.

KOMENTARI:
Loading...