Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

6 komada pilećih prsa

1 limun

75 gr maslaca

700 gr gljiva

2 kašike brašna

125 ml pileće supe

1 kašika svježeg peršuna

Priprema:

Vatrostalnu posudu za pečenje 20×20 cm premažite maslinovim uljem, pa u tu posudu poredajte pileća prsa.

Pospite pomalo soka iscijeđenog limuna na svaki komad pilećih prsa, pa stavite da se peče u rerni na 200 °C 30-40 minuta.

U tavi istopite maslac, pa dodajte narezane gljive.

Kuhajte dok gljive ne dobiju smeđkastu boju, a tečnost ne ispari, oko 6 minuta.

Pospite brašno preko gljiva i promiješajte, pa dodajte pileću supu kako biste napravili srednje gust sos.

U posljednjoj minuti kuhanja stavite peršun, pa ovaj sos prelijte preko pilećih prsa pri posluživanju.

Prijatno!

KOMENTARI:
Loading...