Sastojci:

1 kašika suhog peršuna

1 kašika suhog bosiljka

4 prepolovljena komada pilećih prsa

4 češnja bijelog luka

1/2 kašikice soli

1/2 kašikice crvene mljevene paprike

2 paradajza, tanko narezana

Priprema:

Posudu za pečenje premažite sa malo maslinovog ulja.

Dno posude pospite po jednom kašikicom bosiljka i peršuna, pa poredajte pileća prsa.

Pospite ih bijelim lukom.

U manjoj posudi pomiješajte preostali peršun i bosiljak (po jednu kašikicu), papriku, sol i biber, pa pospite preko piletine.

Kriške paradajza poredajte na piletinu, pa poklopite posudu.

Pecite 25 minuta u rerni na 175 °C, zatim skinite poklopac ili foliju i nastavite peći još 15 minuta, nakon čega možete poslužiti jelo.

Prijatno!

KOMENTARI:
Loading...