Stereotipi o muškarcima poput onog kako su nevjerni, nepouzdani i boje se veze nisu nikakva novost. No jesu li zaista istiniti?

Istraživanje sprovedeno na uzorku od više od 500 muškaraca otkrilo je kako neki zaista jesu. Naime, izdvojeni su najčešći odgovori slobodnih muškaraca u dobi između 30 i 45 godina na najčešća pitanja o vezi.

Opsjednutost seksom

Muškarci koji nemaju stalnu vezu u prosjeku puno rjeđe vode ljubav od onih u vezi. Upravo zbog ovog podatka brojni muškarci često razmišljaju o seksu te su spremni na avanture na jednu noć, koj ne ukljućuju vezivanje za partnericu.

Lako se uzbude

Muškarci su priznali kako tokom razdbolja izvan ozbiljne veze primijećuju i najsitnije detalje na ženi zbog kojih se lako uzbude. Ovakve reakcije vežu se za prvu stavku, odnosno za hormone koji zbog pomanjkanja redovitog seksa u ovom razdoblju “divljaju”.

Oklijevaju oko ulaska u novu vezu

Većina ostavljenih i razočaranih muškaraca s novom potencijalnom partnericom će postupati vrlo oprezno. Naime, muškarci su priznali kako ih ulazak u novu ljubavnu avanturu pomalo plaši te kako vrlo teško grade povjerenje zbog čega mogu ispasti hladni.

Mogu biti vrlo bezosjećajni

Većina slobodnih muškaraca koji su započeli novi flert, a koji nije ispao kako su očekivali, priznalo je kako će radije ugasiti telefon i praviti se stranci nego prekinuti vezu s djevojkom licem u lice.

Planiranje porodice i veze im nije napeto

Pojam “biološki sat” kod muškaraca nima ozbiljno značenje, a planiranje porodice i braka nije im niti u primisli. Kada upoznaju djevojku prvo žele “ispipati” sve o njenom karakteru, a nakon toga o svojim novim osjećajima. No, daleki planovi ipak im nisu na prvom mjestu.

KOMENTARI:
Loading...