Nešto mlađi pamte Paragvajca Chilaverta i izumitelja škorpionovog udarca, Kolumbijca Renea Higuitu. Svi su oni bili sjajni vratari, ali bili su i drugačiji i po tome su ostali upamćeni. Odskakali su kako ponašanjem na terenu tako i stilom branjenja te karizmom koju su posjedovali.

Oliver Kahn jedan je od takvih. Jedan od najboljih golmana svih vremena i jedan od najluđih. Ili barem najposebnijih.

Der Titan, kako su ga zvali, obilježio je cijelu jednu epohu nogometa, a o kakvom se karakteru radi najbolje pokazuje jedna anegdota koja je ovih dana procurila u javnost.

Knjiga “Tor!”, koja se bavi poviješću njemačkog nogometa, otkrila je zanimljivu priču vezanu za legendarnog golmana. Ako je vjerovati autorima knjige, 49-godišnji vratar je sudjelovao u jednoj humanitarnoj utakmici s dječacima od devet godina.

Klinci su Kahnu pucali penale, a svaki put kada bi devetogodišnjak zabio slavnom golmanu novac bi bio doniran u humanitarne svrhe. Kahn je sve to obranio i klince je ubio u pojam, a organizatori nisu zaradili novac.

Baš briga Kahna što se radilo o djeci i humanitarnoj utakmici. Nema popusta nikome.

“Često koristim govor tijela kako bih pokazao da sam sveprisutan i nametnuo respekt, pa čak i utjerao strah u kosti svojim protivnicima. Vratari moraju biti pomalo ludi. Tko bi normalan dozvolio ljudima da ga gađaju loptama u glavu i trbuh i mislio kako je to baš super?” rekao je Kahn jednom prilikom. Na svojoj koži to su naučila i ova djeca.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...